Melinda blogja

Színek...


A világunk csodálatosságához a színek nagy mértékben hozzájárulnak. Hangulatokat fejeznek ki, energetizálnak, gyógyítanak.
Testi szinten is lényeges, hogy minél színesebb, s ez által minél különbözőbb energiájú ételeket együnk és mind ezeket nyugodtan, élvezni is tudjuk. Ahhoz, hogy az auránk, az energia rendszerünk minél erősebb, kiegyensúlyozottabb legyen, elengedhetelen a megfelelő színű, minőségű és változatos táplálkozás. ( az egyoldalúság kerülése )
Ha mindezeket az auránk vonatkozására átvisszük, kikövetkeztethetjük, hogy miért fontos hétről-hétre hogy pihenjünk, töltődjünk, kikapcsoljuk a rutinfeladatokat ha egész héten dolgoztunk, vagy miért jelentőségteljes a megfelelő, motiváló munka végzése rendszeresen. Tehát itt is vitathatatlan, mint mindenben, a különböző energiájú impulzusok jelentősége, amik persze töltenek!
Az auránkban az energiaközpontokban, a csakrákban különböző rezgésű-színű energiák áramolnak. Mindegyik csakra harmónikus működése, tehát mindegyik szín nélkülözhetetlen.
Egy-egy főcsakra összefügg egy auraréteggel, egymásra épül, s így teljes az ENERGETIKÁNK.

Miért szeretünk bizonyos színeket, miért érezzük jól magunkat meghatározott színek viselése által? ...valószínű, hogy az auránk, a személyiségünk színével harmónizál...


itt a Tavasz...


...ámulattal és gyönyörködve sétálunk az utcákon, a tereken, a természetben. Csupa virágözön köszön vissza Nekünk. Szebbnél szebb színekkel pompázva a mezőn, a kertekben és a gyümölcsfákon is. A természet fölébredt téli álmából, s mintha ujra ünnepelné az életet. Megannyi féle növény és annak virága és ezeknek a ragyogó színei, alakja és fontossága. Mintha szívünkből nyílnának ők...ismerjük föl őket és tudunk töltekezni belőlük. Mintha a Jóisten is azért alkotta volna őket ilyen sokfélére, változatosan szépre, hogy a téli sötétségből és hidegből könnyebben kijöjjünk, aztán mi is együtt ünnepeljünk a természettel. Így könnyű, ilyen sziporkázó napsütésben!

Minden élőlénynek kisugárzása, aurája van. Biztosan tapasztaltad már, hogy egy természetjárás, túra vagy csak egy séta után mennyivel nyugodtabbak, ugyanakkor energikusabbak vagyunk. Ilyenkor átvesszük a természet rezgéseit és kiegyenlítődünk. Más energia ez, ekkor könnyen megtapasztalhatjuk az érzést, hogy mi is része vagyunk a természetnek. Energiaközpontjainkra hatással vannak az elemek. A földelem a gyökércsakránkra, a vízelem a kapcsolati csakránkra, a Nap-tűz elem az erőközpontunkra...egyszóval az energiaközpontjainkat, csakráinkat is töltjük a természetben. Mindenkinek javaslom, ha teheti töltődjön a természetben, mert rohanó világunkban és a túlzottan kiépített, ingerszegény környezetünkben hamarabb lemerülünk.

Egy részletes auraelemzésbő kiderül, hol vannak elakadások az energiaáramlásban és ennek jellege milyen minőségű. Különböző színű, aurájú embereknek , különböző jellemző elakadásaik és különböző jellemző feltöltődési módjuk van. Ehhez alapvető megtudni az aura alapszínét, és még milyen színek hol helyezkednek el az egyén energetikájában. Pillanatnyilag az energiaközpontok állapota a mérvadó, hosszú távon az auraszín és a jellemző alkotó színei. A színek elhelyezkedése és egymáshoz való viszonya.
Családok elemzésénél lehet látni a szülők és gyerekek egymáshoz való energetikai viszonyát. Párok és testvérek esetében is jellemző. Munkahely estében a főnök és beosztottak kapcsolatára is lehet következtetni.
Tulajdonképpen a tudatalattinknak a lenyomata az auránk és benne vannak már a jövendőbeli dolgaink, lelki hozzáállásunk is.

Ahányan vagyunk, mi emberek, annyiféle egyedi gonolkodással, lelkiséggel és szándékkal rendelkezünk. Annak, aki a valóságban is látja a gondolkodásmódunk, kisugárzásunk energetikáját, az auránk színét, azoknak az embereknek milyen gyönyörű és érdekes látvány lehet az emberek között járni-kelni és figyelni a színkavalkádot! Ezért hoztam a tavaszt most példának, hogy megannyi virágban és annak színeiben nyönyörködhetünk, s képzeljük csak el, hogy önmagunkban mennyi szín és milyen frekvenciájú energia, gondolatáramlás lehet?
Vajon melyek az uralkodó színeink és miért pont az a szín a kedvencünk? Ösztönösen vonzódunk bizonyos emberekhez, gondolatokhoz, eszmékhez...

Az auránk és energetikánk ismeretében felismerjük az összefüggéseket az életünkben. Jobb önismeret harmóniát eredményez, ami elengedhetetlen.